Ananas vinaigrette met een twist

Recept van Ernst jan Bos

Deze keer een echte zomerse vinaigrette. Maar we doen hem met een kleine twist en we gaan hem wat extra aanvullen om het nog meer zomers te maken.
Dit keer gaan we de het echte zomerse fruit gebruiken: de ananas. Heerlijk fris en erg lekker bij vlees van de BBQ met een heerlijke salade. De zoetigheid is heerlijk bij de gerookte gerechten van de BBQ. Dus juist nu de tijd om het te gaan maken en gebruiken.

Ingrediënten:

  • 100 ml ananassap; vers is het lekkerst (niet de gezoete (op siroop nemen)
  • 2 eetlepels champagne azijn (de twist nummer 1)
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • Zout en peper naar smaak)
  • Olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een kom en meng ze goed. Voeg dan de olijfolie erbij en bepaal zelf hoeveel. Hoe minder des te zoeter de vinaigrette wordt. Maar dat is aan jullie smaak en/of salade die je maakt. Mijn tip…. Hoe meer gerookt vlees je hebt van de BBQ des te lekkerder is de vinaigrette als deze wat zoeter is.

Natuurlijk kan je de champagne azijn vervangen door gewone azijn maar dan wordt deze vinaigrette minder verfijnd qua smaak. Juist deze azijn geeft die lichte en mooie zoete smaak.

Nog een kleine extra twist is een paar stukjes ananas heel erg fijnsnijden en deze op het laatst door de vinaigrette doen. Heerlijk dat extra zoetje.

Figuur 1; Ananas vinaigrette