Banaan-sinaasappelijs met magnolia en koolzaad
Een heerlijk ijsrecept met een bijzondere garnering.
Een heerlijk ijsrecept met een bijzondere garnering.
Wij kochten een echte pizza-oven! Meteen begon het experimenteren met recepten en baktijden. Het is ook even een kunst om de pizza van de schep af te schudden zonder dat het beleg alle kanten opvliegt. De eerste mislukte maar was toch wel eetbaar. Dat was een veelbelovend begin. *op de foto onze eerste heerlijke maar…
Heb je wel eens problemen met je stoegang? Dan is dit recept misschien helpend. Neem eerst elke ochtend op je nuchtere maag een glas warm water en daarna deze heelijke yoghurt bowl. Voor de volle versie heb je nodig: Voor de magere versie heb je nodig: Bereiding:
Ik vroeg aan de nieuwe taalrobot ChatGPT: Maak een bijzonder recept met tomaat, basilicum en mozzarella. Zie hieronder het antwoord van de kunstmatige intelligentie:Lees ook het blog dat ik schreef over ChatGPT. Ingrediënten: Instructies: Dit recept is een voorbeeld, je kan het aanpassen naar je smaak.
Als je van draadjesvlees houdt en de tijd hebt dan vind je Peposo vast ook lekker. Dit is van oorsprong een Toscaans gerecht uit Impruneta. Neem er lekker de tijd voor dan komen de smaken het best tot hun recht. En dag van tevoren maken is het lekkerst. Wij eten het graag met gebakken aardappels of…
Ravioli met boter, salie en een klein rood pepertje. Als we in Italie zijn lunchen we, zodra het even kan, buiten onder de gazebo. Meestal met een pastaatje en een glas wijn. Of twee of zoveel als nodig is.Vandaag maakte ik ravioli zoals de Italianen het eten met boter en salie. Maar omdat de tuin…
Van origine is Shakshuka een recept uit Noord-Afrika. Maar met een beetje organo krijgt het al snel een Italiaans smaakje. Ik maakte het voor het ontbijt in de boomgaard voor de olijvenoogst. Voor 23 personen! Shakshuka en frittata Nodig: voor 4 personen 4 eieren 2 tomaten 1 grote paprika 2 theelepels oregano Tomatenpuree peper en…
Wie kent ze nou niet? Het recept is ook wel bekend, dacht ik. Toch kreeg ik veel vragen na het serveren van deze wentelteefjes bij het “olijvenoogstontbijt”. Misschien omdat de mensen al een uurtje hadden gewerkt in de boomgaard? Of misschien omdat ik het bruschettebrood gebruik wat de Italianen in de supermarkt verkopen. Ik noem…
Altijd handig om in veel porties in de diepvries te hebben. Een basis tomatensaus voor de pasta. Ik maak het als de tomaten uit de moestuin komen. Het zijn veel grote zonvolle tomaten. Niet allemaal even mooi en rond maar wel allemaal heerlijk donkerrood en vol van smaak. Nodig: Veel rijpe tomaten uien naar smaak…
Ik wilde een parmigiana maken van de aubergines die ik vandaag had geoogst. Maar het waren er niet genoeg. Mijn zoon en z’n vrouw zijn bij ons en ik wilde iets lekkers op tafel zetten. Courgettes heb ik genoeg en de eerste tomaten zijn ook al geoogst. In de koelkast had ik nog ricotta en…