Nodig voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 1 ui, 1 teen knoflook
  • een flinke handvol spinazie
  • Bouillon blokjes
  • Olijfolie, peper en zout

Voor de croutons: een aar casinoboterhammen, olijfolie, knoflookpoeder, grof zout.

Bereiding:

  • Snij de uien in stukken en fruit deze in een flinke scheut olijfolie. Doe na een paar minuten de knoflook erbij.
  • Snij de courgettes in stukjes en bak even mee met de uien en de knoflook. 
  • Dan water erbij tot de courgettes onder staan. Bouillonblokjes toevoegen. 
  • Als de courgettes gaar zijn gaat de spinazie erbij. Even mee warmen en dan alles met de blender mooi glad maken. 
  • Op smaak maken met peper, zout of extra bouillon.

Snij de boterhammen in kleine blokjes. Doe ze in een grote kom en voeg flink olijfolie toe. Dan naar smaak kruiden met knoflookpoeder en grof zout.
Ook lekker met verse rozemarijn.

Geoptimaliseerd door Optimole