Frambozen vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos

We naderen steeds meer de zomer. Fruit is dan op z’n lekkerst. Deze vinaigrette is erg gemakkelijk om te maken er erg lekker. Laten we hem fris en fruitig noemen want dat is hij zeker. Maak deze absoluut met verse producten en geen frambozen uit de diepvries. Ik vind dat ze daardoor smaak verliezen.

Ingrediënten:

  • 50 gram frambozen
  • 1/2 eetlepel citroensap (liefst vers)
  • 1 theelepel (zoete) balsamico crema
  • Zout en peper naar smaak
  • 75 ml. olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Doe alles, behalve de olijfolie, bij elkaar in een mixer en mix alles goed door elkaar tot dat de frambozen goed gepureerd zijn. Voeg als laatste de olijfolie toe en mix nog even verder. Zo ontstaat er een goed geëmulgeerde vinaigrette.

Deze vinaigrette is lekker door een salade met diverse kazen. De combinatie van framboos en balsamico is heerlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *