Geroosterde knoflook vinaigrette

En, nog steeds die frisse smaak van de tomaten vinaigrette in de mond? Lekker toch. Deze keer wederom eentje waarbij één ingrediënt in de hoofdrol staat. We maken deze keer een vinaigrette op basis van geroosterde knoflook. Een vinaigrette met heel veel ‘zing’… Lekker zoet en past zowel door een salade als door een pasta.

Ingrediënten:

  • 1 hele bol knoflook
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 2 eetlepel limoensap (vers geperst)
  • Olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Eerst de knoflook even roosteren. Dat doe je door een hele bol tenen knoflook in tweeën te snijden. Snij wel zo dat elke teen doormidden gesneden is. Bestrijk de bol met een olijfolie.
Zet de oven op 180 graden Celsius en rooster de knoflook voor zeker 35 tot 40 minuten. Dit is afhankelijk van de oven die je hebt.
Indien klaar, je perst de knoflook er zo uit en het is vrij donker qua kleur, dan pers je alle knoflook eruit en laat dit even afkoelen.

Voeg nu de tijm, limoensap, mosterd en naar smaak zout en peper toe. Roer dit alles tot een gladde massa. Voeg dan weer scheutje voor scheutje de olijfolie toe net zo veel totdat er een mooie en egale vinaigrette ontstaat.

Smaakt deze bitter naar knoflook? Juist helemaal niet. Geroosterde knoflook is lekker zoet. Dat merk je ook aan de vinaigrette.
Eet smakelijk, erg lekker door salade en/of een pasta.