Italiaanse kruiden vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos

Smaakte de Miso vinaigrette? Toch even weer wat anders dan normaal.
Deze keer, op verzoek een vinaigrette met veel verse kruiden. Iets anders klaarmaken maar vol met smaak. Een tip vooraf. Neem mooie volle en smaakvolle verse kruiden. Soms kosten ze iets meer maar ze zijn zoveel lekkerder. Verse kruiden kweken op het balkon of in de tuin gaat prima. Maak er gebruik van en gebruik deze. De vinaigrette is lekker bij veel salades maar ook pasta’s, of de combinatie daarvan.

Ingrediënten:

  • Een flink hand verse basilicum
  • Een flinke hand verse platte peterselie
  • Een iets minder grote hand verse oregano
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 75 ml. olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Doe de verse kruiden, knoflook, honing en rode wijnazijn in een hoge maatbeker, liefst een smalle. Doe er een beetje olijfolie bij en begin dit alles met een staafmixer fijn te malen. Niet te lang mixen omdat door het mixen de verse kruiden vrij warm kunnen worden en dan hun smaak verliezen.
Voeg daarna de olijfolie toe en mix op de meest rustige stand de olie er door een. Voeg na proeven, eventueel zout en peper toe naar smaak. Erg gemakkelijk maar superlekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *