Kaneel vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos

De verse kruiden hebben gesmaakt, dat weet ik heel zeker. Nu een vinaigrette welke je maar bij een paar gerechten kan gebruiken. Eén smaakkenmerk maakt het gebruik van deze simpele vinaigrette tot een traktatie bij een paar fruitsoorten welke door een salade kunnen. We maken een kaneel vinaigrette

Ingrediënten:

  • ½ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • ½ eetlepel honing mosterd
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 50 ml. olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Meng de kaneel, witte wijnazijn en de honing door elkaar. Maak er een mooi sausje van. Voeg dan beetje voor beetje de olijfolie toe. Als je er nog wat zout en peper door wil doen kan dat maar ik zou het niet doen.

Deze vinaigrette is heerlijk door een appelsalade. Doe er lekker appel, walnoten en een oude kaas door. Heerlijk.
Maar ook bij een perensalade is deze vinaigrette erg lekker. Gorgonzola met peer is natuurlijk heerlijk met het veegt de smaak weg van deze heerlijke frisse vinaigrette. Een andere kaas is veelal ook lekker met peer.

Geef een antwoord