Miso vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos

Ik hoop dat jullie hebben genoten van de vinaigrette met frambozen. Een bijzondere smaak zeg ik altijd maar erg lekker. Deze keer een andere twist. We duiken een beetje de Japanse keuken in en we voegen Miso toe. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen. Als je miso gaat kopen in een goede winkel dan zal je mogelijk meerdere varianten tegenkomen. Probeer ze maar eens uit. Hele kenmerkende smaken.
De vinaigrette is een eenvoudige maar erg lekkere.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel miso pasta
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap (liefst vers)
  • 1 theelepe sojasaus
  • 75 ml. olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Doe alles, behalve de olijfolie, bij elkaar in een kommetje en maak er een mooi gladde massa van. Voeg dan de olijfolie geleidelijk toe. Zo ontstaat er een goed geëmulgeerde vinaigrette.

Natuurlijk lekker met een Japanse salade maar probeer het ook eens met een salade met paprika en pasta. Deze vinaigrette vraagt om ingrediënten met een stevige smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *