Oosterse vinaigrette

Na een recept met wat meer Italiaanse ingrediënten nu weer even wat anders. Ik hoop dat jullie de combinatie met limoncello ook lekker vonden.

Deze vinaigrette is een mooie combinatie met een groentesalade bij de Indonesische keuken. Een goede smoor en daar een groente salade bij is erg verfrissend. Daar past deze vinaigrette erg goed bij.

Ingrediënten:

  • 1 theelepel mosterd (niet de scherpste)
  • 1 eetlepel Ketjap manis
  • 2 eetlepels versgeperst limoensap
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1 theelepel oosterse vissaus
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 100 ml. olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Meng alle ingrediënten, behalve de olijfolie door elkaar. Doe dan langzaam de olie er bij zodat er een mooie consistente vinaigrette ontstaat. Te veel in een keer kan problemen geven met de menging van de olie en de andere ingrediënten.
De zoetigheid van de ketjap manis en de frisheid van de limoen is een mooie tegenhanger bij een kruidige smoor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *