We verheugen ons op een fantastische oogst. De takken van de olijfbomen zijn zo zwaar dat de olijven bijna op de grond hangen.

Storm

Op vrijdag begint het te waaien. Op zaterdag stormt het en de regen komt met bakken uit de hemel. Het houdt pas dinsdagochtend weer op. Er ligt zeker voor 100 liter olijfolie op de grond. En die gevallen olijven, daar kun je niets meer mee.

Maar dinsdagmiddag breekt de zon door. De aarde ruikt sterk naar herfst. Ik droog alles af. Nu maar hopen maar dat de kleigrond morgen begaanbaar is.

Tussen de werkzaamheden door ga ik even in de zon zitten. Ik kan me bijna niet meer voorstellen wat een snertweer het was.

We hebben geluk! De eerste echte oogstdag begint de zon te schijnen. We starten met oogsten bij onze buren. Zij zijn de tachtig gepasseerd en samen met wat extra handen uit Nederland oogsten we hun olijfbomen. Helaas valt de oogst wat tegen. Maar het plezier is er niet minder om.

All inclusive

De tweede week is voor ons een uitprobeersel. We bieden het hele programma All Inclusive aan. We hebben een bus gehuurd en er ons logo op geplakt. Op de luchthaven sta ik met een bordje in mijn hand de groep op te wachten. En daar begint meteen al de feestweek. Oh nee, de oogstweek.

Oogsten, eten, gezelligheid, truffel zoeken, wijn proeven en met z’n allen in de bus. We vinden het concept voor herhaling vatbaar.

Fantastische oogst

En de oogst? Die is beter dan ooit! Doordat er superveel olijven aan de bomen zitten duurt het best lang voordat er een boom leeg geoogst is. Maar onze plukkers zijn zonder uitzondering enthousiast en na vijf dagdelen hebben we 1815 kilo olijven bij de perserij afgeleverd. Dat leverde 279 liter verse, groene, heerlijk geurende, zuiver biologische, extra vergine olijfolie op!

Geoptimaliseerd door Optimole