Vinaigrette, de basis met wat extra smaak

*Recept van Ernst Jan Bos

In het vorige recept is de basis gelegd voor vele mogelijkheden voor overheerlijke vinaigrettes. Deze tweede is, met twee heel eenvoudige aanvullingen een vinaigrette met meer smaak. Deze extraatjes geeft duidelijk meer diepte in smaak aan salades en gerechten

Ingrediënten:

  • 1 theelepel mosterd (niet de scherpste)
  • ½ theelepel grove mosterd
  • 1 ½ theelepel honing
  • 2 eetlepels versgeperst citroensap
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 100 m. olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Meng met een kleine garde de mosterd, de grove mosterd, de honing, citroensap, zout en peper door elkaar. Doe dan langzaam de olie er bij zodat er een mooie consistente vinaigrette ontstaat. Te veel in een keer kan problemen geven met de menging van de olie en de andere ingrediënten.
Een eenvoudige vinaigrette maar met een heerlijke diepte in smaak.