Vis vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos

En, hebben jullie de kruiden vinaigrette al gemaakt. Heerlijk zoiets en zo gemakkelijk. We blijven even in de hoek van verse kruiden. Deze keer een combinatie van dille en basilicum. En natuurlijk gaan we uit van verse ingrediënten om de smaak van de kruiden erg goed naar voren te laten komen.

Ingrediënten:

  • Een flink hand verse basilicum
  • Twee handen verse dille
  • 1 eetlepel agave siroop (mag ook een kruiden honing zijn.
  • 1 eetlepel wit wijnazijn
  • ½ eetlepel dijonmosterd
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 75 ml. olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Doe de verse kruiden, siroop, mosterd en witte wijnazijn in een hoge maatbeker, liefst een smalle. Doe er een beetje olijfolie bij en begin dit alles met een staafmixer fijn te malen. Niet te lang mixen omdat door het mixen de verse kruiden vrij warm kunnen worden en dan hun smaak verliezen.
Voeg daarna de olijfolie toe en mix op de meest rustige stand de olie er door een. Voeg na proeven, eventueel zout en peper toe naar smaak. Weet je waar dit nou lekker bij is. Gril eens een vis, doe er wat sla met tomaten en avocado bij en voeg deze dressing toe. Een heerlijke combinatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *