Molise

Een boek over Molise

Ingrid Paardekooper studeerde klassieke talen met als hoofdvak godsdienstgeschiedenis. Ze was docent klassieke talen en conrector en organiseerde reizen naar Florence en Rome. Zij verloor haar hart aan het Mooie Molise en schreef een bijzonder informatief boek over deze onbekende regio. Met prachtige foto’s toont zij aan dat Molise een regio is die de moeite van een bezoekje waard is.

Je kun het boek voor E 22,50 rechtstreeks bij Ingrid Paardekooper bestellen.  info@in-abruzzo.com Je krijgt er dan een persoonlijk kaartje bij. 

Molise is een regio in Zuid-Centraal Italië, de op een na kleinste regio van het land. Tot 1963 maakte Molise samen met Abruzzen deel uit van de regio “Abruzzen en Molise”, maar daarna werd het een afzonderlijke entiteit. In het noordwesten grenst de regio aan Abruzzen, in het westen aan Latium, in het zuiden aan Campanië, in het zuidoosten aan Apulië en in het noordoosten aan de Adriatische Zee.
De oppervlakte regio neemt ongeveer één zevenenzestigste van het nationale territorium in beslag, oftewel 1,4%. 

Montenero di Bisaccia is een gemeente in de provincie Campobasso Molise) en telt 6658 inwoners (2004). De oppervlakte bedraagt 93,0 km², de bevolkingsdichtheid is 72 inwoners per km².
Het dorp telt ongeveer 2538 huishoudens. Het aantal inwoners daalde in de periode 1991-2001 met 6,2%.
De beroemde maffiabestrijder, officier van justitie en politicus Antonio di Pietro is geboren en getogen in dit dorp.