Tomaten basilicum vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos Vonden jullie de kaneel vinaigrette ook zo verrassend? Heerlijk fris zeker bij zomerse salades. Deze keer een vinaigrette in twee stappen. Het is een tomaten basilicum vinaigrette op basis van een eigen gemaakte tomatensaus. Makkelijk om te maken? Ik zou...
Meer informatie

Kaneel vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos De verse kruiden hebben gesmaakt, dat weet ik heel zeker. Nu een vinaigrette welke je maar bij een paar gerechten kan gebruiken. Eén smaakkenmerk maakt het gebruik van deze simpele vinaigrette tot een traktatie bij een paar fruitsoorten welke door...
Meer informatie

Vis vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos En, hebben jullie de kruiden vinaigrette al gemaakt. Heerlijk zoiets en zo gemakkelijk. We blijven even in de hoek van verse kruiden. Deze keer een combinatie van dille en basilicum. En natuurlijk gaan we uit van verse ingrediënten om de...
Meer informatie

Italiaanse kruiden vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos Smaakte de Miso vinaigrette? Toch even weer wat anders dan normaal.Deze keer, op verzoek een vinaigrette met veel verse kruiden. Iets anders klaarmaken maar vol met smaak. Een tip vooraf. Neem mooie volle en smaakvolle verse kruiden. Soms kosten ze...
Meer informatie

Courgette salade

Nodig voor vier personen: Twee courgettes Handvol rucola Handvol blauwe bessen Parmezaanse kaas snippers Amandelschaafsel Olijfolie Knoflook Citroensap Honing Peper en zout Bereiding: Courgettes met kaasschaaf in repen snijden (niet het zaadjes gedeelte)Een handvol rucola eroverheen, Parmezaanse kaas snippers eroverheenAmandelschaafsel licht aanbakken met wat...
Meer informatie

Risotto met gorgonzola en gekarameliseerde peer

Ingrediënten voor 4 personen: 250 gram risottorijst- arboriorijst1 ui gesnipperd1 teen knoflook geperst200 gram gorgonzola dolce*evt. een stukje bue castello voor een scherpere smaak50 ml melk of slagroom1 liter bouillon, ik gebruik kip, maar elke andere kan ook200 ml droge witte wijnolijfolie1 sappige peer2...
Meer informatie

Miso vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos Ik hoop dat jullie hebben genoten van de vinaigrette met frambozen. Een bijzondere smaak zeg ik altijd maar erg lekker. Deze keer een andere twist. We duiken een beetje de Japanse keuken in en we voegen Miso toe. Miso is...
Meer informatie

Frambozen vinaigrette

Recept van Ernst-Jan Bos We naderen steeds meer de zomer. Fruit is dan op z’n lekkerst. Deze vinaigrette is erg gemakkelijk om te maken er erg lekker. Laten we hem fris en fruitig noemen want dat is hij zeker. Maak deze absoluut met verse...
Meer informatie

Sinaasappel vinaigrette

Deze keer een hele andere smaak in de vinaigrette. De olijfolie blijft, het is niet voor niets een vinaigrette. Maar de ingrediënten veranderen behoorlijk. Dit keer houden we ons meer bezig met ingrediënten uit het zonnige zuiden,  met als hoofdrolspeler de sinaasappel. Ingrediënten: 2...
Meer informatie

Bieslook vinaigrette

*Recept van Ernst Jan Bos Hoe smaakte de oosterse vinaigrette. Was een stevige smaak die past goed bij sommige gerechten. Deze week een simpele vinaigrette maar met een heerlijke frisheid en een gezond gevoel. We gaan groene kruiden gebruiken. Dat zullen we vaker doen...
Meer informatie

Oosterse vinaigrette

Na een recept met wat meer Italiaanse ingrediënten nu weer even wat anders. Ik hoop dat jullie de combinatie met limoncello ook lekker vonden. Deze vinaigrette is een mooie combinatie met een groentesalade bij de Indonesische keuken. Een goede smoor en daar een groente...
Meer informatie

Vinaigrette, met een vleugje Italië

*Recept van Ernst Jan Bos We blijven even voortborduren op de vinaigrette met de extra smaak, dus het recept met mosterd, scherpe mosterd en honing. Nu gaan we voor nog meer lagen in de smaak een vleugje Italië aan toevoegen. Twee ingrediënten toevoegen en...
Meer informatie

Vinaigrette, de basis met wat extra smaak

*Recept van Ernst Jan Bos In het vorige recept is de basis gelegd voor vele mogelijkheden voor overheerlijke vinaigrettes. Deze tweede is, met twee heel eenvoudige aanvullingen een vinaigrette met meer smaak. Deze extraatjes geeft duidelijk meer diepte in smaak aan salades en gerechten...
Meer informatie

Vinaigrette, de basis

*Recept van Ernst Jan Bos Vele gerechten, en zeker een sla smaakt lekkerder met een goede dressing of vinaigrette. Tussen die twee zit een (klein) verschil maar daar komen we nog wel eens op terug.Deze vinaigrette is de basis van vele varianten welke mogelijk...
Meer informatie

Borrelhapje

Een heerlijke borrelhap waarbij de smaak van de olie goed tot zijn recht komt.Doe op een schaaltje een flinke scheut extravergine olijfolie. Strooi er grof zout en peper uit de molen over. Doop er een stukje stokboord in.
Meer informatie