Groentelasagne

Comfort food, er is geen Italiaanse term voor. Of is gewoon ál het eten in Italie comfort food? Feit is dat deze lasagne het lekkerst is als je hem een dag van tevoren maakt. Vlak voor een dag dat je erg druk bent bijvoorbeeld,...
Meer informatie

Vinaigrettes van Ernst Jan Bos

Ernst Jan is een hobby-kok die elke week een nieuwe vinaigrette aan mij stuurt die gemaakt wordt met onze biologische extravergine olijfolie. Oregano citroen vinaigrette Deze keer een vinaigrette met een kruid wat in Italië vaak gebruikt wordt. Gaan we de gedroogde of verse...
Meer informatie

Risotto met gorgonzola en gekarameliseerde peer

Helaas kun je risotto niet van tevoren klaarmaken, dan wordt het rijstepap en dat wil je niet. Bovendien eten Italianen hun risotto al dente. Al dente betekent dat het nét gaar is maar nog wel een zachte bite heeft. Het roeren luistert dus heel...
Meer informatie

Bruschette

Eerst even over de Italiaanse uitspraak: Het is één bruschetta (broesjketta) twee Bruschette (broesjkette) Nodig:-Stokbrood of ciabatta-Tomaten-Olijfolie-Oregano gedroogd en vers-Basilicum, vers!-Een teen knoflook-Zout en peper-Evt. balsamico Bereiding:Verwarm de oven voor op 180 graden Snij het brood in mooie plakken en bestrijk met flink wat...
Meer informatie

Courgettetaart

Dit heerlijke recept is overgenomen van Happy Little Kitchen.De foto is van mijn eigen resultaat. Echt een aanrader! Hoofdgerecht voor 4 personenBereidingstijd: 1 uur en 10 minuten (inclusief 55 minuten oventijd) Ingrediënten:6-7 plakjes bladerdeeg1 grote courgette150 gr spinazie250 gr mascarpone85 gr pecorino, geraspt2 grote...
Meer informatie

Toetje met verse vijgen

Wij hebben het geluk dat we in Italie de vijgen vers van de boom kunnen plukken als ze op z'n lekkerst zijn: zacht en mierzoet. Nodig: per persoon Drie verse vijgenBolletje vanille-ijsKaneelHoning Snij de vijgen aan de bovenkant twee keer in. (Zie plaatje) en...
Meer informatie

Bieten voorgerecht

Nodig voor twee personen: 4 bietenGeitenkaas RucolaGerookte spekblokjesHoning, mosterd, azijn.Appel Bereiding: Snij de bieten in mooie dunne plakken en verdeel over het bord.Schil de appel, snij is stukjes en verdeel over de bieten.Brokkel de geitenkaas en voeg toe.Daarbovenop de uitgebakken spekjes.Maak een dressing van...
Meer informatie

Appeltaart van Ingrid

Ik wilde een goede vriendin verassen met een lekkere taart maar de winkels waren al dicht. Met de ingrediënten die ik in huis had maakt ik deze appeltaart. Nodig:4 grote appels250 gram mascarponeklontje roomboterTwee eetlepels suikerZakje vanillesuiker2 eierenKaneelBladerdeeg voor de bodemVulling voor blind bakken...
Meer informatie

Gebakken courgette

Dit is het recept van een lekker bijgerecht. Il contorno. Het is nu de tijd dat de courgettes van het land komen en dus verzin ik elke keer weer wat nieuws met deze heerlijke groente. Deze keer gebakken plakjes courgette, Nodig: 2 courgettes Olijfolie...
Meer informatie

Borrelhapje

Een heerlijke borrelhap waarbij de smaak van de olie goed tot zijn recht komt.Doe op een schaaltje een flinke scheut extravergine olijfolie. Strooi er grof zout en peper uit de molen over. Doop er een stukje stokboord in.
Meer informatie

Courgette salade

Nodig voor vier personen: Twee courgettes Handvol rucola Handvol blauwe bessen Parmezaanse kaas snippers Amandelschaafsel Olijfolie Knoflook Citroensap Honing Peper en zout Bereiding: Courgettes met kaasschaaf in repen snijden (niet het zaadjes gedeelte)Een handvol rucola eroverheen, Parmezaanse kaas snippers eroverheenAmandelschaafsel licht aanbakken met wat...
Meer informatie