Een simpel maar superlekker recept. Wij eten dit vaak als lunch met een glaasje pecorino erbij.

Wij zijn nu al een aantal keer met gasten gaan truffel zoeken in de bergen van alto Molise. (Hoog molise) Met een gids en zijn hond gaan we op stap en daarna krijgen we een lunch voorgeschoteld met de lekkerste truffelhapjes. Aan het eind van de tour kopen we dan natuurlijk verschillende potjes truffelsaus om mee naar huis te nemen.
Het potje saus dat ik voor dit recept heb gebruikt vind je hier: Truffelsaus

Ingrediënten

  • Ravioli met ricotta, parmesan en truffel
    Ik gebuikte de ravioli van Soverini, maar die van Grand Italia is vast ook er lekker.
  • Truffelsaus, 80 gram.
  • 300-gram champignons of andere paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

Pers een flinke teen knoflook uit en fruit deze met een gesnipperde rode uit in een flinke scheut olijfolie. Doe er de gesneden paddenstoelen bij.

Laat het even gaar worden en doe er de inhoud van het potje truffelsaus bij. Beetje melk erdoor en klaar!

Kook in een grote pan water de ravioli gaar.
TIP: Om te voorkomen dat de ravioli kapot kookt zet ik na een paar minuten het vuur onder de pan uit. De ravioli wordt dan warm in het hete water.
Doe de ravioli op een schaal en de saus er overheen. Smullen maar! Oja, strooi er op het bord Parmezaan over!

Voor het oog doe ik er een paar mosterdzaadbloemen op en komkommerkruid.

Leave a comment

Geoptimaliseerd door Optimole