Zelfs je naam is mooi

Angela en Arno verbleven vijf dagen bij ons in de Bed & Breakfast.
Hieronder beschrijft Angela hoe het hen verging.

Ingrid volgde ik al een tijdje op Twitter omdat ik Italië voorbij zag komen. Ik hou nogal van Italië vandaar. Arno en ik hebben al veel streken bezocht van dit heerlijke land. Als 5 jarig kind ging ik met mijn ouders al naar Italië die een huis hadden in Alassio. Leuke stukjes las ik op twitter en werd door Ingrid enthousiast voor deze omgeving van Molise. 

Opeens las ik dat Ingrid en Dré sinds kort ruimte bieden om te verhuren als B&B. Nu dat is leuk en ik zie mij zelf wel tussen de olijfbomen. Ik zei tegen mijn man Arno: “ik wil een aantal dagen naar Molise op een olijvenboerderij B&B en ik heb leuk een adres. Montenero di Bisaccia in de streek Molise. Klinkt als een klok. Waar ligt dat? Hoe kom je daaraan? Gewoon via Twitter omdat ik Ingrid volg. “Kijk hier is het…ziet er toch prima uit”? Voor ons een totaal onbekende streek. Midden in de natuur, olijfbomen en de zee dichtbij. Ingrediënten die bij ons passen en bij een bourgondisch leven horen. Samen bekeken we de kaart van deze streek. “Dan is het ook leuk om door te rijden naar Puglia,” zei mijn man.  Prima! Onze reis was voor elkaar. Met de auto via Het Zwarte Woud naar het Gardameer en vandaaruit naar Molise en dan later Puglia. Een rondreis.

Dezelfde avond appte ik Ingrid dat we graag in mei voor 5 nachten wilden komen en of dat mogelijk was. Direct een reactie; ja hoor dat kan. En ook al tips voor restaurantjes in de buurt. Niet onbelangrijk: “ik stuur de coördinaten op want de locatie staat niet op de routeplanner”. 

Aankomst

In mei 2022 zijn we vertrokken en we maakten een heerlijke reis naar Mooi Molise. Aangekomen in Montenero di Bisaccia werden we allerhartelijkst ontvangen op een prachtlocatie. Het hek ging open en…. een groene oase! Direct was er een klik met elkaar en voelden we: “Ja, dat is helemaal goed hier”. Wat een vergezichten!

HET bankje!

We kregen een welkomstdrankje en raakten in gesprek. Ingrid en Dré zijn open warme mensen en houden van hun stukje paradijs in Molise. En ja zij wonen daar ook echt prachtig! Heerlijk geslapen in een prima huisje, mooi uitzicht over de glooiende heuvels en olijfbomen en de verstilling van de omgeving kwam bij mij binnen.  En ja dat inmiddels beroemde bankje hebben we natuurlijk ook vastgelegd. Elke morgen uitstekend ontbijt en zo starten we de dagen hier bij Ingrid en Dré.

Wegen met kuilen

Molise is nog een ongerepte pure streek in Italië. Mooie vergezichten en kleine plaatsjes. Het is er stil. Gelukkig nog niet toeristisch. We zijn gaan rondrijden door de heuvels en soms moet je oppassen op de wegen die behoorlijke kuilen kunnen hebben.

Termoli

Termoli is vlakbij en een mooi ommuurd plaatsje met een oude kern. Heel gezellig. Mooie stranden in de buurt. Ook hebben wij het archeologische gebied opgezocht: Area Archeologica de Sepino. Campobasso de hoofdstad van Molise hebben we bezocht zo’n 80 kilometer rijden vanaf Montenero.

Thuis

En elke keer als we weer “thuis” kwamen vertelden we aan Ingrid en Dré hoe onze dag was geweest en dronken we gezellig een glaasje met elkaar uitkijkend over het groene land. Na deze ontspannen dagen in Molise zijn we verder gaan reizen naar Puglia. Een prachtig gebied, natuurlijk heel anders en waar we ook zeer van hebben genoten. 

Twitter

Ja Molise…Wat leuk dat je zomaar door Twitter, zomaar iemand volgt en dan zomaar ineens hier zit bij Ingrid en Dré. En zomaar een nieuw stukje Italië ontdekt van ongerepte schoonheid. Een Aanrader hoor

Playlist

Nee, Molise vergeten we niet snel. Ingrid en Dré ook niet. Een fles Olijfolie kregen we mee. We hebben een muzieklijst Molise genoemd hier thuis en dan zeggen we: “Even Molise aanzetten… Ja zelfs je naam is mooi…”

Ciao  van Angela de Witte en Arno Zonderop.  Mrt 2023.