Dit heerlijke recept is overgenomen van Happy Little Kitchen.
De foto is van mijn eigen resultaat. Echt een aanrader!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten (inclusief 55 minuten oventijd)
Ingrediënten:
6-7 plakjes bladerdeeg
1 grote courgette
150 gr spinazie
250 gr mascarpone
85 gr pecorino, geraspt
2 grote eieren
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1,5 eetlepel olijfolie
zout en peper
Bereiding:
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden heteluchtoven). Vet een quiche- of taartvorm licht in met wat olijfolie en bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Druk het bladerdeeg in de hoekjes goed aan en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Zo voorkom je dat er luchtbellen ontstaan onder het deeg. Leg een vel bakpapier over het bladerdeeg en vul de vorm met gedroogde bonen of een andere blindbak-vulling. Bak de bodem 15 minuten. Haal de vulling en het bakpapier van het bladerdeeg en bak nogmaals 10 minuten zonder vulling tot de bodem goudbruin is. Laat de oven aan staan, maar verlaag wel de oventemperatuur naar 200 graden (180 graden heteluchtoven).
Maak ondertussen je vulling. Snij de courgette in stukjes en verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Bak de stukjes courgette kort op middelhoog vuur tot deze goudbruin zijn, maar nog niet zacht zijn geworden. Bak de knoflook 1 minuutje mee en voeg vervolgens de spinazie toe. Breng de groenten op smaak met zout en peper en bak nog zo’n 2 minuten tot de spinazie is geslonken. Laat de groenten goed uitlekken in een vergiet.
Klop in een kom de eieren los met de mascarpone. De mascarpone zal in het begin wat klonten, maar dat verdwijnt met wat kloppen vanzelf! Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Hou één handje pecorino apart en schep de rest van de kaas door de mascarpone. Giet dit mengsel over de taartbodem en verdeel er de groenten over. Strooi de laatste pecorino over de courgettetaart en bak zo’n 30 minuten in de oven tot de vulling is gestold en de bovenkant goudbruin is.