Bruschette

Eerst even over de Italiaanse uitspraak: Het is één bruschetta (broesjketta) twee Bruschette (broesjkette)

Nodig:
-Stokbrood of ciabatta
-Tomaten
-Olijfolie
-Oregano gedroogd en vers
-Basilicum, vers!
-Een teen knoflook
-Zout en peper
-Evt. balsamico

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden

Snij het brood in mooie plakken en bestrijk met flink wat olijfolie. Doe er grof zout en flink wat gedroogde oregano over. Doe het brood op bakpapier in de oven en laat knapperig worden. (Ongeveer een kwartier maar dat is per oven verschillend)

Snij ondertussen de tomaten heel klein. Vermeng met verse oregano en basilicum, een flinke scheut olie, peper en zout.

Haal de broodjes uit de oven. Snij een teen knoflook doormidden en ga met de open kant over de broodjes zodat er verse knoflook overheen komt.
Doe het tomatenmengsel op de broodjes.

Serveer met extra olie, peper en zout. En als je het lekker vindt, met balsamico.
Het lekkerst vinden wij het als de broodjes soppen in de olie. (Maar wij hebben dan ook héle lekkere olie)

Eet smakelijk! Laat je weten wat je ervan vindt?

Dit bericht is geplaatst in Recepten. Bookmark de permalink.