Ik vind dit recept altijd al lekker maar deze keer heb ik er wat meer kruiden aan toegevoegd. Gewoon omdat ze nou eenmaal in de moestuin staan. Het resultaat was websitewaardig!

Nodig voor 2 personen:

  • 2 grote aardappels
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Ui, peper en grof zout
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Oregano of Marjolijn/ Majoraan
  • Een gietijzeren pan of koekenpan die in de oven kan.
  • Groentebouillon

Bereiding:

Schil de aardappels en snij ze in allemaal even grote stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Spel ze af onder de kraan en dep droog.
Verhit de olie en de boter in de gietijzeren pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de aardappel bij en laat ze rondom mooi bruin worden.

Voeg net zoveel bouillon bij tot de aardappels bijna onder staan. Doe er peper, grof zout en de kruiden bij.

Zet nu de pan in de oven en laat op 220 graden een klein uurtje garen. Als het vocht op dreigt te raken gewoon een beetje hete bouillon of water toevoegen.

Wij aten de aardappeltjes het met spruitjes en kipfilet gemarineerd in een honing-mosterd-marinade.

Geoptimaliseerd door Optimole