Altijd handig om in veel porties in de diepvries te hebben. Een basis tomatensaus voor de pasta. Ik maak het als de tomaten uit de moestuin komen. Het zijn veel grote zonvolle tomaten. Niet allemaal even mooi en rond maar wel allemaal heerlijk donkerrood en vol van smaak.

Nodig:

  • Veel rijpe tomaten
  • uien naar smaak
  • knoflook naar smaak
  • bouillonblokje
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • rode wijn

Bereiding:

  • Snij de tomaten in klene stukjes
  • Snipper de uien
  • pers de knoflook uit
  • Fruit de ui en de knoflook aan in de olijfolie
  • Voef de tomaten toe strooi er oregano over
  • Voeg een kopje rode wijn toe (dat geeft een mooie kleur aande saus)
  • Laat sudderen totdat het meeste vocht is verdampt.
  • Verdeel in porties en doe, als het is afgekoeld, in de diepvries.

Tip: Fruit een ui en knoflook aan en rul gehakt, voeg bovenstaande saus toe. Kook pasta en meng met de saus. Parmezaanse kaas erover en EET SMAKELIJK!
Tip: Gebruik de basis als tomatensoep. Pureer de saus en maak af met kookroom en blaadjes basilicum.

Leave a comment

Geoptimaliseerd door Optimole