We haalden 12 pompoenen uit de moestuin en dus eten we pompoen!Ik maakte porties soep voor in de diepvries en ik bedacht dit recept.
Nodig:
- 1 grote flespompoen
- 500 ml bechamel
- 1 zakje geraspte Italiaanse strooikaas
- 1 zakje gratineerkaas
- 1 coutgette
- 1 blikje tomatenpure
- 4 tomaten
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 400 gram gehakt
- rundvleeskruiden
- oregano
- evt. aubergines of andere groeten
Bereiding:
Schil de pompoen en snij hem in dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een snijmachine en maak plakken van 4mm.
Snij de uien en fruit ze tot ze glazig zijn. Bak de courgettes of leg ze op de bbq.
Kruid het gehakt met de rundvleeskruiden (of wat je maar lekker vindt) en voeg dat bij de uien. Pers de knoflook en voeg toe. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg toe, samen met de tomatenpuree.
Maak op smaak met oregano, peper en zout of gebruik kruiden die je lekker vindt.
Maak 500 ml bechamelsaus en roer hier de Italiaanse kaas doorheen.
Maak laagjes van de saus, de pompoenvellen, courgettes, uien en de bechamelsaus.
Sluit af met een laagje bechamel en doe daaroverheen de gratineerkaas.
Zet in de oven totdat de kaas lichtbruin is gekleurd en je buren komen vragen waarom het zo lekker ruikt!