pompoensoep met amaretti

Ingrediënten:*

  • 750 gram flespompoen
  • boter
  • 1 ui
  • 4 blaadjes salie
  • 1,5 dl room
  • 0,5 l volle melk
  • 250 ml water
  • 1 bouillon blokje
  • handvol amaretti
  • geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak.

*Ik rommel altijd wat met de hoeveelheden. Deze hoeveelheden zijn richtlijnen.

Bereiding

  • Was en snij de pompoen in kleine blokjes. De schil van een flespompoen hoef je je niet te verwijderen maar haal de lelijke delen eraf met een dunschiller.
  • Snipper de ui. Hoeft niet te fijn. Knip de blaadjes van de salie klein.
  • Laat de boter heet worden en bak de ui met de salie glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en laat een tijdje meebakken.
  • Voeg daarna de melk, de room en het water toe en ook een blokje bouillon. (groenten)
  • Laat alles ongeveer 30 minuten inkoken. Blijf erbij zodat het niet te hard gaat en de melk niet overkookt. Roer af en toe.
  • Voeg op het laatst peper en zout toe, naar smaak.
  • Pureer alles totdat een mooie romige soep ontstaat. Als hij te dik is, gewoon een beetje water of melk toevoegen. Room kan natuurlijk ook.
Schep de soep op een bord en doe in het middel een handje gekneusde amaretti en een lepel parmezaanse kaas. Eventueel een scheut extra vergine olijfolie of wat fijngeknipte salieblaadjes.