Sinaasappel vinaigrette

Deze keer een hele andere smaak in de vinaigrette. De olijfolie blijft, het is niet voor niets een vinaigrette. Maar de ingrediënten veranderen behoorlijk. Dit keer houden we ons meer bezig met ingrediënten uit het zonnige zuiden,  met als hoofdrolspeler de sinaasappel.

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel citroensap (liefst vers)
  • Zout en peper naar smaak
  • 75 ml. olijfolie (maar wel een goede olijfolie, de bekende van Ingrid en Dré)

Bereiding

Pers 1 sinaasappel uit en gebruik het sap. Pel de andere sinaasappel en haal alleen het vruchtvlees er uit. Dit doe je door bij het schillen wat dieper te snijden zodat je het vruchtvlees gemakkelijk tussen de vliesjes weg kan halen.
Gebruik de helft door de vinaigrette. De andere helft kan je door de salade doen of lekker direct opeten.
Voeg het sinaasappelsap, citroensap en de zout en peper bij elkaar en roer dit even door. Daarna de olijfolie er bij. Zo maak je een heerlijke dressing. Om het helemaal af te maken kan je er nog een beetje fijngehakte bladpeterselie door doen.

Deze vinaigrette is heerlijk door een witlof of spinaziesalade. Ook met een boerenkoolsalade is het een heerlijke combinatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *