Een salade van tevoren maken? Met gewone sla wordt het al snel een verlepte toestand. Deze koolsalade wordt alleen maar lekkerder.
Ingrediënten:
- 1/4 witte kool
- Handvol rozijnen
- 1/2 zoetzure appel
- 1 eetlepel azijn
- Handvol gehakte walnoten
- Sap van halve citroen
- Flinke eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels zure room
- Flinke eetlepel biologische honing
- 2 eetlepels biologische olijfolie
- Currypoeder, 1 theelepel.
Bereiding:
Maak een dressing van de azijn, citroen, mosterd, room, curry, honing. Voeg op het laatst de olie toe anders mengt het niet lekker.
Snij de kool in hele fijne reepjes. Snij de appel in kleine stukjes en doe deze meteen in de dressing anders worden de stukjes bruin.
Doe de dressing door de kool, voeg de rozijnen toe en strooi er de gehakte walnoten overheen.
Lekker bij de BBQ!
En dan nog een tip die ik via Twitter kreeg: