Appeltaart van Ingrid

Ik wilde een goede vriendin verassen met een lekkere taart maar de winkels waren al dicht. Met de ingrediënten die ik in huis had maakt ik deze appeltaart.

Nodig:
4 grote appels
250 gram mascarpone
klontje roomboter
Twee eetlepels suiker
Zakje vanillesuiker
2 eieren
Kaneel
Bladerdeeg voor de bodem
Vulling voor blind bakken

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. (Gewone oven)
Vet een taartvorm in met olijfolie en vul op met vellen bladerdeeg. Prik gaatje in het deeg om te voorkomen dat er luchtbellen in komen tijdens het bakken.
Leg bakpapier over de bodem en doe de vulling voor blind bakken op het bakpapier.
(Ik gebruik rauwe kikkererwten)
Zet de bodem 15 minuten in de oven.
Haal daarna de vulling en het bakpapier weg en zet de bodem nog tien minuten terug in de oven.

Schil de appels en snij in kleine stukjes. Strooi er de suiker en kaneel over.
Smelt een klont boter in een koekenpan en verwarm de Appels tot ze een beetje zachter zijn.
Laat de appels uitlekken in een zeef en vang het vocht op.

Doe de mascarpone in een kom met een ei en een zakje vanillesuiker en het vocht van de appels. (Niet alles anders wordt het te nat.) Mix tot een gladde homogene massa.

Als de bodem klaar is bedek hem dan met het mascarponemengsel. Doe daarboven op de appels.
Maak van overgebleven bladerdeeg een raster over de taart. Bestrijk met een losgeklopt ei en strooi en wat kaneel over.

Zet de taart twintig minuten in de oven op 175 graden.