Van origine is Shakshuka een recept uit Noord-Afrika. Maar met een beetje organo krijgt het al snel een Italiaans smaakje. Ik maakte het voor het ontbijt in de boomgaard voor de olijvenoogst. Voor 23 personen!

Shakshuka en frittata

Nodig: voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 2 tomaten
  • 1 grote paprika
  • 2 theelepels oregano
  • Tomatenpuree
  • peper en zout
  • rode verse pepertjes
  • 1 grote ui en 2 tenen knoflook

Bereiding:

  • Ik maak eeerst de saus. dat kan eventueel  een dag van tevoren.
  •  Fruit in een beetje olijfolie de knoflook en de ui.
  • Voeg de in reepjes gesneden paprika toe en laat slinken
  • Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe en een blikje tomatenpuree.
  • Doe er naar smaak peper, zout en oregano bij
  • Laat sudderen tot een dikke saus.
  • Maak kuiltjes in de saus en breek daarin een ei.
  • Laat langzaam garen totdat de eieren klaar zijn.
  • Eventueel garneren met verse basilicum.

Leave a comment

Geoptimaliseerd door Optimole