Van origine is Shakshuka een recept uit Noord-Afrika. Maar met een beetje organo krijgt het al snel een Italiaans smaakje. Ik maakte het voor het ontbijt in de boomgaard voor de olijvenoogst. Voor 23 personen!
Nodig: voor 4 personen
- 4 eieren
- 2 tomaten
- 1 grote paprika
- 2 theelepels oregano
- Tomatenpuree
- peper en zout
- rode verse pepertjes
- 1 grote ui en 2 tenen knoflook
Bereiding:
- Ik maak eeerst de saus. dat kan eventueel een dag van tevoren.
- Fruit in een beetje olijfolie de knoflook en de ui.
- Voeg de in reepjes gesneden paprika toe en laat slinken
- Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe en een blikje tomatenpuree.
- Doe er naar smaak peper, zout en oregano bij
- Laat sudderen tot een dikke saus.
- Maak kuiltjes in de saus en breek daarin een ei.
- Laat langzaam garen totdat de eieren klaar zijn.
- Eventueel garneren met verse basilicum.