Droomperen

Dré vindt stoofperen het lekkerst als ik er verde niks mee doe. Gewoon in water met flink wat kaneel. Lang laten stoven en ze worden vanzelf rood.
Maar af en toe mag ik los. Dan gooi ik alle smaken bij elkaar en maak ik droomperen.

Ingrediënten

  • 8 mooie stoofperen (Gieser Wilderman)
  • 100 gr. perensuiker en een zakje vanillesuiker
  • Vanillestokje
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 liter rode wijn
  • steranijs 2 sterretjes
  • Rasp van een 1/4 sinaasappel
  • Een scheutje Cointreau 

Tip: Deze peertjes zijn heerlijk bij kip of bij wild. Mijn familie lust ze bij alles!

Bereidingswijze

 

Schil de peren en laat de steeltje er aan zitten. Snij een heel klein plakje van de onderkant zodat ze kunnen staan.
Doe in een pan de wijn, suiker, kruidnagels, kaneelstokjes, sinaasappelrasp, anijs en met merg van het vanillestokje. Zet de peren er rechtop in.
Vul aan met water of bessensap. Of alleen maar rode wijn, dat is ook lekker maar niet erg kindvriendelijk. Als er kinderen mee-eten dan laat je alle alcohol weg.
Laat de peertjes hierin langzaam stoven tot ze mooi rood zijn. Minstens anderhalf uur maar langer mag!
Neem de peren uit de pan en zet ze op een platte schaal.
Bind het kookvocht met wat aardappelmeel en een scheutje Cointreau en laat het een beetje indikken.
Giet het mengsel over de peren ze gaan er prachtig van glimmen!

Dit bericht is geplaatst in Recepten met de tags , . Bookmark de permalink.