Pasta met tomaat en burrata

Restjes… ik hou ervan want dan moet ik nadenken over wat ik zal gaan maken. Tomaten en courgettes hebben we in deze maand in overvloed en ik had nog een bol burata en een half ons ventricina. Het resultaat durf ik wel te delen.

Nodig voor 2 personen: 
Vier tomaten, halve ui, flinke teen knoflook, half ons ventricina of pittige salami, kleine courgette, olijfolie, zout en peper en oregano. Een bol burrata, of twee als je er erg van houdt.

Bereiding:
Snij tomaten in kleine stukje. (Of gebruik kerstomaatjes.)
Snij de courgette klein en snipper een ui. Pers een flinke teen knoflook uit. Doe dit alles op een bakplaat. Giet er olijfolie over en bestrooi met grof zout en oregano.

Tien minuten onder gril op 200 graden. Voeg na tien minuten de kleingesneden ventricina toe. En laat alles nog tien minuten onder de gril.

Zet ondertussen een pan water op voor de pasta. Doe er zout bij als het water kookt. Kook de past al dente. (beetgaar)
De Italianen zeggen dat beetgare pasta beter verteerbaar is.

Doe de pasta op de borden. Daar bovenop het tomaten mengsel en in het midden de burrata.

Serveer met parmezaanse kaas en extra olijfolie.

Buon appetito!