Tomaten, basilicum en mozzarella Caprese-ijs

Ik vroeg aan de nieuwe taalrobot ChatGPT: Maak een bijzonder recept met tomaat, basilicum en mozzarella. Zie hieronder het antwoord van de kunstmatige intelligentie:
Lees ook het blog dat ik schreef over ChatGPT.

Ingrediënten:

  • 2 cup geroosterde en gepelde tomaat
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 1/2 cup gesneden mozzarella
  • 1/2 cup slagroom
  • 1/2 cup volle melk
  • 1/2 cup suiker
  • 2 eieren
  • 1/4 theelepel zout

Instructies:

  1. Gebruik een blender om de geroosterde tomaat, basilicum, slagroom, melk, suiker, eieren en zout samen te pureren tot een gladde massa.
  2. Voeg de gesneden mozzarella toe aan de puree en meng goed.
  3. Giet de puree in een ijsmachine en volg de instructies van de machine om het ijs te maken.
  4. Als het ijs klaar is, verwijder het uit de machine en leg het in een luchtdichte container. Plaats het ijs in de vriezer tot het stijf is.
  5. Serveer het ijs in een bakje en geniet van de unieke smaak van de tomaat, basilicum en mozzarella.

Dit recept is een voorbeeld, je kan het aanpassen naar je smaak.

Laat een reactie achter