Paddestoelen risotto met truffelolie

Ik maakte een risotto en postte de foto op Twitter.
Ja en dan willen mensen het recept hebben he… Dus daar komt het:


Benodigdheden voor 2 personen

  • Arborio rijst, hier zit veel zetmeel in waardoor de risotto lekker smeuiig wordt. Twee kopjes.
  • Een hallve liter bouillon 
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 geperste teen knoflook
  • 1 kopje droge witte wijn
  • 300 gram gemenge paddesteolen of champignons.
  • Echte truffelolie op olijfoliebasis.
  • 20 gram roomnboter, peper, zout, Parmezaanse kaas.

Bereiding:

Tijd! Neem altijd ruim de tijd om de risotto te maken. Van te voren maken is niet zo’n goed idee omdat de rijst dan te plakkering wordt. Pas ook op dat de rijst niet te gaar wordt! Al dente is beter voor je spijsvertering.

  1. Maak met een bouillonblokje een halve liter bouillon.
  2. Fruit in een koekepan in de roomboter de  helft van de gesnipperde uit.
  3. Doe er, na een paar minuten de gesneden paddestoelen bij en laat lekker opstaan tot de paddestoelen goed bruin zijn. Doe er een scheutje truffelolie bij.
  4. Fruit in een andere pan in de truffelolie de rest van de ui en de knoflook. 
  5. Doe er, als de uit glazig is, de rijst bij. Géén vocht toevoegen. De schil van de rijst gaat door de warmte openstaan. Blijven roeren.
  6. Daarna blus je in één keer alles af door de wite wijn erbij te schenken. Nog even doorroeren totdat de wijn is opgenomen.
  7. Dan op een zacht vuurtje, steeds kleine beetjes bouiloon bij de rijst doen. Telkens als de bouillon is opgenomen doe je er weer een scheutje bij.
  8. Doe dit ongeveer 20 minuten totdat de rijst al dente is.
  9. Doe de rijst nu bij de paddestoelen en roer goed door elkaar. 
  10. Peper en zout erbij en een flinke scheut truffelolie. 
  11. Serveer met geraspte parmezaanse kaas en extra truffelolie.

    Eet smakelijk!