Pompoensoep

Dit jaar kwamen er zeventien prachtige flespompoenen uit de tuin. Voor de gasten die in oktober komen olijvenplukken zit er al 15 liter soep in de diepvries. Hieronder het recept voor een flinke pan soep voor ongeveer vijf personen. Je weet dat ik niet zo precies ben met de hoeveelheden he? Beetje sjoemelen naar eigen smaak mag!

Benodigdheden voor ongeveer vijf personen:

  • 1 grote flespompoen
  • 2 appels
  • 1 grote ui
  • Een grote winterpeen
  • Een flinke teen knoflook
  • Een flinke eetlepel res el hanout
  • Een flinke theelepel kaneel
  • Olijfolie
  • Bouillion

Bereiding:

Maak alle ingrediënten schoon en snijd ze in kleine stukken. Een flespompoen hoef je niet te schillen maar als er lelijke plekjes op zitten dan haal je die eraf.

Maak de olie heet in de pan en fruit hierin de knoflook en de uien. Voeg de peen en de pompoen toe en laat even meebakken. De smaak wordt hierdoor intenser. Voeg de ras el hanout en de kaneel toe. Roer alles goed door elkaar. Daarna de appel erbij en zoveel Bouillon dat de groenten net onder staan.

Als alles gaar is mix je met de staafmixer net zolang een mooie gladde massa ontstaat. Een beetje dikke soep is lekker!